Sarcina aduce o multime de schimbari la nivelul corpului tau, dar totodata iti da aceea aura speciala, care te face sa radiezi. Dar ai idee ce se intampla dupa nastere, cand corpul tau incearca sa fie cum era odata? Pe langa schimbarile hormonale si fiziologice care au loc in timpul si dupa sarcina, o multitudine de schimbari fizice isi pun amprenta permanent asupra formei, structurii si aparentei corpului tau.
Pielea si muschii abdominali ce se expansioneaza pentru a face loc copilului aflat in crestere, vaginul, labiile si perineul ce se intind in timpul nasterii pe cale naturala, aparitia unei cicatrici in cazul nasterii prin cezariana, a vergeturilor si a hiperpigmentarilor postpartum, precum si cresterea in volum a sanilor duc la modificari corporale ce te fac sa arati altfel fata de cum erai inainte.
Ce este Mommy Makeover?
Mommy Maekover cuprinde o serie de proceduri chirurgicale invazive sau minim invazive menite sa rezolve anumite zone ale coprului ce sufera schimbari dupa o sarcina. Desi unele femei sunt super norocoase si revin intr-un timp relativ scurt la talia dinainte de sarcina, multe se confrunta cu dificultati in a-si recastiga silueta de odinioara, iar dietele si sportul parc ca nu au efectul dorit. Ce trebuie sa stii este ca orice procedura fie ea chirurgicala sau nechirurgicala, are limitarile ei, iar sanatatea ta este primordiala. Orice interventie chirurgicala reprezinta un stres pentru corp, asa ca atunci cand iti doreste o asemenea transformare, organismul tau trebuie sa fie echilibrat.
O interventie tip Mommy Makeover este unica pentru fiecare mama, pentru ca suntem individuali, iar in cadrul planul de abordare tin cont de principalele preocupari cu care te confrunti. Un asemnea proces poate implica proceduri invazive sau non-invazive luand in considerare aspectul sanilor, al coapselor si abdomenului, al fetei, inclusiv al zonei intime.
Care sunt principalele zone abordate in cadrul Mommy Makeover?
- SANII– chiar daca ai alaptat sau nu, exista schimbari in ceea ce priveste forma si consistenta sanilor. Pielea devine mai laxa, areolele in schimba dimensiunea, iar tesutul glandulo-grasos mamar isi schimba consistenta si poate chiar volumul. Ce este important de retinut este ca orice interventie chirurgicala asupra sanului trebuie sa aiba loc la cel putin 6 luni de la intreruperea alaptarii. Remoderarea chirurgicala a sanilor poate presupune: mastopexia (ridicarea sanilor) fie ea asociata sau nu cu un implant siliconic, mastopexia de reductie (micsorarea si ridicarea sanilor) sau pur si simplu redarea sanilor o consistenta si o piele mai ferma prin proceduri minim invazive de „skin and tissue tightening” si lipofilling (transfer propriu de grasime).
- ABDOMENUL – in urma expansionarii in timpul sarcinii, pielea si musculatura abdominala devin mai laxe. Vergeturile pot deveni permanenta, iar dupa recuperarea dupa sarcina, chiar daca ai dat jos numarul de kilograme dorit, poti ramane cu un exces de piele, cu anumite depozite de grasime mai incapatanate care nu vor sa dispara sau cu acel aspect balonat tot timpul zilei, indiferent de ce mananci de cat cat de mult sport faci . Remodelarea taliei presupune: mini-abdominoplastie (scoaterea excesului de piele strict sub ombilic), abdominoplastie (indepartarea excesului de piele si remodelarea ombilicului) combinate cu lipoaspiratia regiunii abdominale si a „aripioarelor” si plicatura muschilor drepti abdominali (muscle corset) pentru o talie definita si un abdoment plat.
- COAPSE SI REGIUNEA FESIERA – pot exista anumite depuneri de grasime, in special pe fata interna si externa a coapselor sau anumite deformari de contur („gropite”) la nivelul feselor. Remodelarea acestor zone presupune: lipoaspiratia si lipofillingul asociate frecvent in practica mea cu proceduri de skin tightening pentru imbunatitrea conturului corporal.
- ZONA INTIMA – laxitatea isi spune cuvantul si aici. Remodelarea acestei zone presupune: liftingul asociat frecvent cu lipoaspiratia regiunii pubiene, corectia cicatricii postcezariana fie prin indepartarea ei chirurgicala fie prin proceduri minim invazive cu laser, PRP, radiofrecventa, rejuvenarea vagianala prin vaginoplastie, endolaser, PRP, radiofrecventa.
- FATA – schimbarile de greutate si oboseala isi spun cuvantul dupa perioada sarcinii. Pe langa schimbarile hormonale care fac uneori un ten „incapatanat” – cu anee, mai sensibil, cu semne de cuperoza, cu mai multe riduri. Remodelarea faciala include un spectru larg de proceduri (blefaroplastie, mini-lifting facial, lifting de buza superioara etc), dar in materie de medicina regenerativa lipofillingul folosind micro-grasime pentru corectia volumetrica si nano-grasime pentru textura pielii si estomparea cearcanelor combinat cu proceduri de peeling chimic sau laser CO2 fractionat este o metoda eficienta si de lunga durata pentru a capata un aspect mai fresh si mai luminos. Printre restul procedurilor minim invazive se enumera: microneedling cu PRP si cocktail de aminoacizi si vitamine pentru textura pielii, microbotox si IPL pentru cuperoza, botox pentru riduri, radiofrecventa pentru laxitatea pielii, si nu in ultimul rand injectiile cu acid hialuronic pentru volumetrie faciala, hidratarea pielii si remodelarea buzelor.