Ochii reprezinta o cale de expresie a emotiilor, chiar si printr-o simpla clipire. Dar ce se intampla atunci cand arati ceea ce, de fapt, nu simti? O data cu varsta apare pierderea elasticitatii, iar acest lucru afecteaza inclusiv pielea din jurul ochilor, de unde rezulta aparitia pleoapelor si sprancenelor cazute, ce duc la o fata obosita, trista.

Cand trecerea anilor isi arata efectele, iar somnul de 8 ore nu este suficient pentru a-ti estompa privirea obosita, poate este timpul sa apelezi la o interventie chirurgicala de rejuvenare faciala, precum blefaroplastia superioara / inferioara si liftingul de sprancene.

Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor presupune indepartarea fie a excesului de piele de la nivelul pleoapei superioare, fie asa-ziselor „pungi”  si „incretiuri” de sub ochi. Tehnicile chirurgicale actuale au menirea de a obtine un aspect cat mai natural si tineresc al pleoapelor prin intarirea structurilor de sustinere ale pleoapelor, indepartarea excesului de piele care poate bloca vederea, repozitionarea depozitelor de grasime de la acest nivel si corectia ridurilor fine perioculare.

Liftingul de sprancene are rolul de a ridica sprancenele si de a corecta lipsa de elasticitate care face ca fruntea sa aiba un aspect cazut. Procedura presupune ridicarea tesuturilor de sustinere si a pielii de la nivelul fruntii prin mici incizii ascunse la nivelul parului. Ea este menita sa confere un aspect tineresc si natural, printr-o repozitionare mai sus a liniei sprancenoase si o estompare a ridurilor de la acest nivel. Daca nu esti decisa in privinta procedurii chirurgicale de lifting al sprancenelor, exista optiunea de lifting chimic al sprancenelor prin injectarea de toxina botulinica. Aceasta procedura are un efect temporar, de doar cateva luni, in timp ce liftingul chirurgical este o solutie pe termen lung.

Care sunt avantajele in chirurgia pleoapelor?
  • mentinerea unei armonii faciale;
  • obtinerea unui aspect natural si tineresc;
  • combinarea celor 2 proceduri (de blefaroplastie si de lifting de sprancene) este mai eficienta din punct de vedere al recuperarii, timpului, rezultatelor si nu in ultimul rand, al costurilor.
Ce presupune recuperarea postoperatorie?

Dupa operatie te vei confrunta cu edemele postoperatorii, care de altfel, sunt normale. Drept urmare, gheata va deveni prietena ta, deoarece sunt recomandate aplicatiile locale pentru a reduce inflamatia. In plus, va fi nevoie sa dormi pe o perna mai inalta pentru mentinerea unei pozitii elevate a capului. Timp de cateva zile postoperator, va fi necesar sa eviti eforturile fizice intense. Si nu in ultimul rand, aparitia echimozelor este fireasca, dar ele se vor estompa in urmatoarele 2 saptamani, putand fi eventual mascate cu ajutorul produselor de  makeup.

 

makeup